Statistika

Clanova: 2507
Foruma: 47
Tema: 5663
Poruka: 52275
Novi clan:
http://atlas.forummotion.com/u2653

Posete foruma:
eXTReMe Tracker
Log in

I forgot my password

Sat

              
PRAVILNIK

        Admini Servera ne smeju da koriste BELA SLOVA za čet.
-Bela slova se koriste samo kao obaveštenja.

        Mape se ne smeju menjati pre isteka vremena koje je predviđenog, sem ako to ne traži veći broj igrača. Tada je obavezno napravit VOTE, a mapa koja bude izabrana moće da se pusti odmah ili po isteku runde.

        Admini treba da služe kao primer ostalim igračima i za njih se podrazumeva da ne smeju prozivati i vređati ostale igrače.

Ne zaboravite, donestite na server vaše kućno vaspitanje!


Pravila u vezi same igre, koja važe za igrače i admine

1. – Sankcionisanje igrača

1.1 – U slučaju korišćenja čita (cheat), igraču sleduje permanent ban bez upozorenja. Ovaj igrač taj nick više nikada ne može da koristi na ATLAS Serverima

1.2 – Gledanje u tuđ monitor (npr. u igraonicama), takođe se tretira kao čit. U ovakvim slučajevima, Admin je dužan da obavesti igrače da pređu u isti tim. Ukoliko se igrači ogluše na upozorenje biće sankcionisani banom na određeno vreme po slobodnoj proceni Admina ( 5, 10, 30 min ). 

1.3 – U slučaju laga (konstantan ping preko 150), admin može da upozori igrača da sredi konekciju ili napusti server. Ukoliko igrač ne postupi po zahtevu, admin ima pravo da ga odstrani sa servera, kikom ili vremenskim banom.

1.4 – Upotreba mikrofona u svrhe koje nisu vezane za igru (puštanje muzike, neartikulisani i sl. zvuci), kažnjava se kikom ili banom na određeno.

1.5 – Upotreba četa (chat) u svrhe koje nisu vezane za igru (spam, reklamiranje drugih servera i sl.), kažnjava se kikom ili vremenskim banom.

1.6 – U slučaju da igrač namerno oduzima energiju (health) saigraču, admin je slobodan da ga kikuje, a u slučaju konstantnog ponavljanja ove nedozvoljene akcije, igraču sleduje ban na određeno ( 30 min ).

1.7 – U slučaju da igrac namerno ubije saigraca, i bez izvinjenja se rekonektuje na server kako bi odigrao sledeću partiju, dobija automatski slay.

1.8 – U slučaju prozivki, psovanja, vređanja na rasnoj, nacionalnoj ili polnoj osnovi,
admin je slobodan da učesnike ovakvih rasprava lamuje, kikuje ili banuje na određeno. Ukoliko se isti igrac ponovo nađe u sličnoj situaciji i posle kika ili bana ne promeni svoj odnos prema ostalim igračima i igri uopšte, admin je slobodan da ga banuje na neodredeno (permanent ban). Imena/Nickovi koji promovišu rasizam, nacizam, fašizam i druge oblike međuljudske netolerancije, takođe podležu gore navedenim sankcijama.

1.9 – Prozivanje ili vređanje admina za situacije u kojima su igraci sankcionisani, a dotični postupio po pravilniku ATLAS Servera, takođe podleže kazni i admin je slobodan da tog igrača opomene, kikuje ili banuje po slobodnoj proceni. U slučaju bezobzirnog vređanja admina, isti je slobodan da postupi po članu 1.8 i sankcioniše igrača po slobodnom izboru, odnosno po jednoj od gore navedenih kazni.

1.10 – U slucaju da igrac namerno ometa svoju ekipu : bacanje fleša, bombe na sponu, namerno blokiranje saigrača na prolazima, prilikom povlačenja, admin je slobodan da doticnog igrača opomene, ili sankcioniše kikom ili vremenskim banom.

1.11 – U slučaju da igrač odluči da ubije ili povredi saigrača koji mu je slučajno ili namerno skinuo energiju (health), admin je slobodan da dotičnog sankcioniše slay - om ili kikom. Ako je igrac nezadovoljan, slobodan je da na forumu, u temi odredenoj za to, postavi pitanje i diskutuje o problemu sa adminom za koga smatra da je nepravedno postupio.

1.12 – ATLAS CounterStrike Server nije mesto na kome možete promovisati vaše političke ideje. Na serveru je zabranjeno promovisati političare, političke partije tj. isticati stranačka obeležja, zločin ili lica koja su osuđena ili u bekstvu. Server nije mesto na kome možete da ispoljavate nezadovoljstvo vezano za gore navedene teme i time iritirate, vređate ili ometate ostale igrače u igri.


2. – Regulisanje igre

CounterStrike je timska igra. Admin je slobodan da utiče na igru na serveru i koristi slay kick ili ban po sopstvenom nahođenju, u sledećim situacijama:

2.1 – DE_ mape :
a) Teror čuva bombu i ne pokazuje nameru da je postavi, iako je sajt slobodan (saigrači se nalaze na njemu).

b) Postavljena bomba, terori koji je ne čuvaju ili ne idu ka sajtu, a CT dolaze sa namerom ili je već def.

c) Teror ne pokazuje nameru da napusti spon (spawn) iako se bomba nalazi kod njega, a saigrači rašuju (rush) ka bomb sajtovima.


2.2 – AIM_ mape :

Sam naziv mapa, a i servera govori o tome kako se igra. Dakle, nema štekanja.
Ukoliko igrač ostane sam, a napada ga više igrača dozvoljeno je da čekanjem i taktikom ubija iz zasede.

3. – ATLAS SERVERI

Pravilnik ATLAS CounterStrike Servera je podložan promenama od strane head admina u skladu sa potrebama i predlozima u cilju poboljšanja igre, atmosfere i ponašanja na serveru.

3.1 – ATLAS Server je slobodan za sve igrače koji se pridržavaju navedenih pravila, a administratori CounterStrike Servera su slobodni da po tim pravilima postupe. ATLAS CounterStrike Server je besplatan, i u slučaju zloupotrebe položaja, odnosno: korišcenja hack programa, maltretiranja igrača, kvarenja igre ili konstantnog neobavljanja svojih dužnosti, admin može da bude sankcionisan od strane osoba koje održavaju server, uz saglasnost svih admina.

3.2 – Status administratora
Kako je neko dobio admina na serveru se apsolutno nikoga ne tiče, sem administratora

3.3 – Pravo dodeljivanja, oduzimanja ili sankcionisanja admina, zadržavaju head admini, odnosno osobe zadužene za održavanje ATLAS CounterStrike Servera.

3.4 - Ukoliko se igraču ne dopadaju postojeća pravila, primena istih i adminstracija na serveru, igrač nije obavezan da igra na istom.